räkneverk

Allt startade 1975 i England då Mark Savage M.V. grundade Windrush Wines Ltd. Företaget vann snabbt ett gott rykte genom att "upptäcka" många nya och uppseendeväckande bra producenter. 1993/94 vann Windrush Wines pris som "Central England Wine Merchant of the Year".

Som ett resultat av Sveriges närmande till EU och med hjälp av investerare från det Brittiska bolaget, grundades Vinhuset Windrush AB i Juni 1994 som ett fristående bolag. Ansvarig för grundandet och igångsättandet av det Svenska bolaget blev Peter Kothe. Med en bakgrund som inköpare från restaurangbranschen blev den naturliga föjden en specialisering mot restauranger och deras varierande vinbehov. Då de första importlicenserna delades ut i April 1995 hörde Vinhuset Windrush till denna första grupp av importörer. Vinhuset Windrush kunde nu erbjuda ett nytt och brett vinsortiment till Restauranger och Systembolag efter mer än 70 års statligt monopol.

I dag representerar Vinhuset Windrush ett av de största vinsortimenten på den Svenska marknaden med mer än 3000 olika viner. Vårt vinsortiment innehåller allt från bordsviner, producerade av kända kvalitetsproducenter, till vårt "Grand vin" sortiment, som representerar det största Cru Classé sortiment i Sverige som grundades med vårt samarabete med Steven Spurrier, -Master of Wine.

Vinhuset Windrush kan nu även erbjuda marknadens lägsta priser genom att erbjuda Er att handla direkt från våra producenter. Vi kallar det för "Ex-Cellar" försäljning, där all fördyrande lagerhantering och mellanhänder har tagits bort vilket ger lägsta möjliga pris.

Genom en effektiviserad hantering av vinet och att vi är flexsibla och anpassar oss efter kundens behov kan vi erbjuda ett "skräddarsytt" samarbetsavtal med öppna offerter till konkurrenskraftiga priser och ett sortiment som tillgodoser alla behov.